top of page

How To Read With Dyslexia:

Voor dit schoolproject zijn we naar 'de Pont' te Tilburg gegaan, daar moesten we een kunstwerk uit kiezen waarbij we een 'How to...' vraag zouden stellen en deze verwerken in een one-minute animatie.

 

Uiteindelijk heb ik dit schilderij van Toon Verhoef gekozen, dit omdat het een werk was dat moeilijk te begrijpen was en niet van zelfsprekend is.

 

Op het begin vond ik het vrij lastig om hiermee aan de gang te gaan, dus ben ik begonnen met het maken van collage's op de manier zoals Toon Verhoef dat deed. Dit heeft me veel beeldmateriaal opgeleverd maar vond het nog vrij lastig om hierin verder te gaan, laat staan er een vraag bij te bedenken.

 

Daarom heb ik het schilderij op facebook geplaatst en gevraagd wat de associaties hierbij waren voor verschillende mensen. Eigenlijk kreeg ik alleen reacties over dat ze er woorden in konden vinden. Zo ben ik op de vraag gekomen 'How to read with dyslexia' dit vond ik toepasselijk en goed omdat het bij mezelf aansluit.

 

Na veel er over te hebben gesproken was ik er achter gekomen dat ik graag het gevecht met teksten wilde tonen maar ook de positieve kant van dyslexie, namelijk het hebben van veel creativiteit. Dit werd vroeger ook tegen mij gezegd en daar heb ik veel steun aan gehad.

 

Deze animatie heb ik gemaakt mei 2014

bottom of page