top of page
Foto 08-12-2020 20 26 50.jpg

Ik geef workshops!

Zoals je op mijn website kunt zien heb ik een hele brede kennis op het gebied van verschillende technieken en materialen. Hier geef ik dan ook regelmatig op verschillende plaatsen workshops in. Zo geef ik stop-motion workshops maar ook workshop op het gebied van textiele vormgeving.

Voor mijn workshops werk ik samen met The Work-shop in Houten, 2Belse in Eindhoven en Nieuwe Veste in Breda. Ik ben natuurlijk altijd op zoek naar meerdere partners. Mocht jij een leuke winkel of locatie met workshop ruimte hebben, of vinden er bij jou wel vaker workshops plaats en zou je je workshop aanbod uit willen bereiden, dan kun je mij hier altijd over benaderen.

Zie het kopje 'agenda' voor waar ik wanneer welke workshops geef.

Scherm­afbeelding 2023-05-23 om 10.47.38.png

Mijn workshop aanbod

Tuften (vloer-/wandkleed maken)

Tuften is een razend populaire techniek en je kunt er werkelijk fantastische werken mee maken.

Leren Borduren(maak een kussen)

Heb je nog nooit of lang geleden geborduurd, en lijkt het je leuk daar verandering in te brengen? Tijdens deze workshop ga je met grote steken borduren op een stukje wollen deken. Je leert zo heel makkelijk een aantal basissteken en je hebt heel snel resultaat. De stukjes (vintage) deken verwerk je na het borduren tot een kussen.

Zo ben je niet alleen creatief bezig, maar ook aan het “upcyclen”. En je ontdekt hoe ontspannend het is om met draad en naald bezig te zijn!

67369925_1203279309880916_71123149986295
Borduurwerk_00271.jpg

Tuintje borduren

Is de natuur voor jou ook zo inspirerend? Dan vind je het vast leuk om verschillende plantjes te leren borduren tot een klein tuintje/landschapje voor aan de muur. 

Ik leer je verschillende borduursteken en doe voor hoe je de achterzijde van je borduurring afwerkt. Je werkt volgens een patroon dat ik heb voorbereid, maar je mag natuurlijk ook je eigen landschapje ontwerpen. Borduren vraagt tijd, dus houd er rekening mee dat je het borduurwerkje tijdens de workshop niet afkrijgt. Dat hoeft ook niet, want het is een heerlijke bezigheid. Je krijgt voldoende instructies mee om het thuis af te kunnen maken.  

Je (her)ontdekt hoe ontspannend het is om met draad en naald bezig te zijn!

Borduren op kleding

We gaan een kledingstuk borduren met verschillende borduursteken. Neem voor de zekerheid meerdere kledingstukken mee om op te borduren. Ik zal ook altijd een aantal kledingstukken meenemen die je voor een kleine vergoeding kunt gebruiken. 

Er zullen verschillende patronen aanwezig zijn maar je mag ook je eigen ontwerp meenemen of ter plekken iets bedenken. 

Je leert dus borduren op een toegepaste manier. Je maakt van een gewoon kledingstuk iets wat je graag draagt, en van een standaard aankoop iets bijzonders. Je kunt deze techniek ook gebruiken om vlekken op kleding te verbergen.

Borduren is heel erg intensief, het kan zijn dat je je werk tijdens de workshop niet afkrijgt, je krijgt materialen mee om het werk thuis af te maken.

Geborduurd Vestje_Aan_02.JPG
121718849_1589370697938440_2770555735316

Stopmotion

Met stop-motion animatietechniek kun je (onmogelijke) dingen laten gebeuren en voorwerpen “uit zichzelf” laten bewegen.

In deze workshop ga je zo’n speciaal effect animatiefilm maken! Met je smartphone of tablet maak je heel veel foto’s, van elke subtiele verandering één. We werken met een app die de foto’s voor je aaneen smeedt en er zo een video van maakt.

Ik geeft vooraf een korte presentatie over de mogelijkheden en wat erbij komt kijken. Waarop let je bij de opnames, hoe maak je bewegingen dynamisch en los je problemen op een creatieve manier op? 

Tijdens deze workshop werk je in twee tallen.

Mazen

Mazen is een oude maar ontzettend leuke manier om je kleding op te pimpen. Maar ook vooral heel handig om bijvoorbeeld een vlekje in je trui te kunnen verbergen.

Mazen wordt alleen gedaan op gebreide truien met een grove tricot steek.

Tijdens deze workshop leer je hoe mazen werkt en ga je aan de slag op je eigen trui, neem voor de zekerheid extra truien mee mocht de trui niet om de juiste manier gebreid zijn.

Er zullen verschillende patronen aanwezig zijn die je kunt gebruiken bij het mazen, maar je kunt ook heel makkelijk je eigen patroon ontwerpen.

Vos.jpg
Foto 26-09-2020 15 29 03.jpg

Borduren op hout

Bij deze workshop ga je aan de slag met kruissteekjes op hout. Iedere deelnemer krijgt een paneel van ±25x25 cm, er zullen patronen aanwezig zijn die je vertaald op het hout, dit betekend dus dat je ook zelf de gaten boort voor dit werk.

Voor het borduren zelf gebruiken we wol garen omdat dit altijd heel goed combineert met hout.

Je kunt natuurlijk ook een eigen patroon meenemen of tekenen, hou er rekening meer dat elk kruisje ongeveer 1x1cm groot zijn, dus de patronen kunnen niet te groot zijn.

Foto omzetten naar een mini art-quilt

Voor deze workshop neem je een foto mee die je graag zou willen vertalen naar stof, belangrijk is is dat er op deze foto getekend mag worden.

Er zullen reststoffen aanwezig zijn die je kunt gebruiken, maar neem vooral ook zelf nog stoffen mee voor een grotere variatie waar iedereen gebruik van mag maken. Bij deze workshop ga je ook werken met veel transparante stoffen zoals kant en tule. Door de werking van lagen leer je schaduwen en kleurovergangen maken die jouw beeld zullen samenstellen.

Het werk dat je maakt is ongeveer 50x50cm.

Deze workshop is verdeeld over 2 dagen, omdat dit vrij intensief is en je het werk niet afkrijgt binnen de tijden van de workshop. De eerste workshop dag zullen we gebruiken om de foto om te zetten naar stof en zoveel mogelijk lapjes al op te spelden. De tweede dag zullen we gebruiken voor het machinaal/of handmatig doorquilten, zodat het een geheel wordt. Het kan handig zijn om tussen de twee workshopdatum door zelf thuis nog aan de slag te gaan.

Rembrandt_2014.jpg
BerlinBear_2013.jpg

Quilten op nummer

We kunnen allemaal wel kleuren op nummer, maar hoe leuk is het om dit te doen met verschillende lapjes stof.

Neem zelf een foto of afbeelding mee waar je dit mee zou willen doen, zorg dat er getekend mag worden op de print.

Je leert hoe je de afbeelding vertaald naar kleurvlakken op de stof en je ziet snel hoe je daar een afbeelding mee creëert.

De quilt die je uiteindelijk maakt is ongeveer 50x50cm groot. Hou er rekening mee dat je deze quilt niet af zult krijgen in de workshop tijd maar dat je thuis ook nog verder zult moeten werken.

Er zullen allerlei reststoffen aanwezig zijn die je kunt gebruiken, maar neem vooral ook zelf wat reststoffen mee, die iedereen mag gebruiken voor een grotere variatie.

Borduren op foto's/ansichtkaarten

We hebben ze waarschijnlijk allemaal wel liggen, oude ansichtkaarten of familiefoto's die we zonde vinden om weg te doen. Door middel van borduren kun je hier ware kunstwerkjes van maken en kunt je creatieve elementen of zelfs storytelling aan toevoegen.

Neem zelf foto's en ansichtkaarten mee(er zullen ook foto's/kaarten aanwezig zijn) die je kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je ook op de meegebrachten print kunt werken, mocht een foto te dierbaar zijn zorg dan dat je 'm kopieert op stevig fotopapier.

Deze workshop kan ook op stof gedaan worden, maar daar is voorbereiding voor nodig. Dan zou ik de foto's eerst digitaal moeten ontvangen om ze op foto transfer papier te printen, zodat we de foto op stof zetten, waar vervolgens op geborduurd kan worden.

All_Buttons.jpg
Foto 04-11-2020 09 41 42.jpg

Knopen en Buttons borduren

Tijdens deze workshop leer je verschillenden basis borduursteken waar je mee aan de slag gaat. Met de steken die je leert ga je uiteindelijk zelf een ontwerpje maken, er zijn natuurlijk ook voorbeelden aanwezig die je na kunt maken als je dat wilt.

Je kunt kiezen tussen het maken van buttons en knopen net wat jij liever hebt. De knopen kun je natuurlijk ook gebruiken voor op een kledingstuk.

Het is een leuke manier om te leren borduren en ook snel een resultaat te hebben.

Illustratief borduren

Bij deze workshop ga je lekker creatief aan de slag. Je leert een aantal borduursteken en vervolgens wordt je vrijgelaten om te borduren wat jij wilt. Je leert hierbij voor hoe je kleur overgangen moet maken en een afbeelding helemaal mooi op kunt vullen met steekjes.

Borduurwerk_MonarchVlinder_10_Detail.JPG
119203523_1741992499284398_3411700933669

Houten hanger borduren

Bij deze workshop ga je borduren op een houten hanger die al is voorzien van een borduurraster. Er is keuze uit verschillende houten vormen en borduurpatronen. Zo zijn er al vormen voor het maken van een katje, avocado en bijen hanger. 

Maar er zijn ook verschillende abstracte vormen aanwezig waar je je eigen invulling aan kunt geven.

Er wordt gewerkt met kruissteekjes of halve kruissteekjes, je mag zelf uitzoeken wat je het mooist vindt.

image006.jpg

Met kruissteekjes borduren op kleding

We gaan een kledingstuk borduren met kruissteekjes. Hiervoor maken we gebruik van borduurlinnen die we laten weer wegwerken. Neem voor de zekerheid meerdere kledingstukken mee om op te borduren. Ik zal ook altijd een aantal kledingstukken meenemen die je voor een kleine vergoeding kunt gebruiken. 

Er zullen verschillende patronen aanwezig zijn maar je mag ook je eigen ontwerp meenemen of ter plekken iets bedenken. 

Je leert dus borduren op een toegepaste manier. Je maakt van een gewoon kledingstuk iets wat je graag draagt, en van een standaard aankoop iets bijzonders. Je kunt deze techniek ook gebruiken om vlekken op kleding te verbergen.

Borduren is heel erg intensief, het kan zijn dat je je werk tijdens de workshop niet afkrijgt, je krijgt materialen mee om het werk thuis af te maken.

image005.jpg
bottom of page