top of page

Vlog 1:

Vlog 2:

Liefdesdrama te Strijp:

Voor het programma 'Goud van Brabant' dat jaarlijks wordt uitgezonden op 'Omroep Brabant' hebben Joël David en ik meegedaan aan het onderdeel 'Creatief Talent'.

Hiervoor was een oproep geplaatst om een Brabants verhaal in te dienen die jaar graag zou willen vertellen, op een manier zodat het ook uitgezonden kon worden op TV. 

Voor dit project willen wij het verhaal van Johanna de Groot in leven houden, zij was de zus van mijn over-grootoma en was vermoord in 1932. Voordat ik mijn verhaal indiende wist ik nog niets over dit voorval, doormiddel van oude krantenartikelen en smartlappen van die tijd zijn we alles te weten gekomen wat nodig was om dit verhaal te kunnen vertellen.

Uiteindelijk zijn er 20 ideeën van de 47 geselecteerd die uitgewerkt mochten worden. Gelukkig waren wij daar één van. In 3 maanden tijd hebben we deze animatie gerealiseerd inclusief pre-, productie en postproductie. We zijn er blij met het resultaat en we hebben zelfs een prijs gewonnen voor de beste productie van 'Creatief Talent'.

Het was een heel bijzonder project om aan te mogen werken en we hopen in de toekomst meer familie- en historische verhalen te kunnen visualiseren, het budget dat wij hebben gekregen zouden wij hier goed voor kunnen gebruiken.

Naar de uitzendingen toe hebben wij ook vlogs moeten maken om onze productie aan te kondigen. We hopen dat jullie het resultaat mooi zullen vinden!

De animatie werd uitgezonden op zaterdag 23 november 2019 in de zesde aflevering.

_1WH1192 2.jpg
_1WH1188 1.jpg

Foto's gemaakt door Wim Hollemans

Links Huib(vader), Caroline(moeder), Marjan en Joël

Rechts Jo(oma), Marjan, Jan(opa) en Joël

bottom of page