Kijken vanaf 6.00 minuten

Marjan van der Heijden

Marjan van der Heijden

Cécile Verwaaijen

Elke Lutgerink

Cécile Verwaaijen

Marloes Vreeswijk

Crystal Gregory

Participatie wand

Soft Dedication

Van 14 december 2019 t/m 16 februari 2020 was d expositie 'Soft Dedication' te bezoeken in de LocHal in Tilburg.

Soft Dedication is een tentoonstelling over kunst en textiel
Innerlijke rust, harmonie en geluk: termen die vaak genoemd worden als je handwerkers vraagt naar hun ervaringen tijdens het werken. Er is maar weinig dat eenzelfde innerlijke rust en harmonie geeft als handwerken. Het is aanstekelijk, verslavend en verbindend. Textiele technieken worden nog altijd van generatie op generatie doorgegeven. Hedendaagse kunstenaars weven, haken, naaien, breien en borduren. Het is momenteel zelfs (weer) een trend.

Kunstloc Brabant nodigde de kunstenaars Marjan van der Heijden (1992) en Cécile Verwaaijen (1968) uit om hun liefde voor dit materiaal zichtbaar te maken in een tentoonstelling. Naast het tonen van eigen werk kozen ze voor kunstenaars die, soms serieus en soms ook met een knipoog, een dialoog aangaan met het ambacht: Marloes Vreeswijk (NL); Crystal Gregory (VS), Elke Lutgerink (NL) en Barbara Polderman (NL).

Laat jouw mooiste werk zien tijdens de expositie!
De curatoren van deze expositie Cécile Verwaaijen en Marjan van der Heijden roepen jou op om je mooiste en dierbaarste werk digitaal in te zenden. Ze maken daaruit een persoonlijke keuze. De gekozen werken worden op een speciale wand geëxposeerd. Meer informatie over de oproep

Marloes Vreeswijk

Marjan van der Heijden

Barbara Polderman

De foto's zijn gemaakt door: Imara Photography

© 2019 by Marjan van der Heijden